SFK GRIPEN

Utfärd 2012-02-19 Pimpel på Vomb

Då har vi troligen isfiskat för sista gången denna säsong då vi träffades på Vombsjön den 19 februari 2012. Regn och stigande temperaturer kan sätta käpparna i hjulet för fortsatt isfiske så vi är glada att vi i år han med två st då vi i alla fall fick en vinter i år med men tack och lov inte så mycket snö så man slapp både skotta och pulsa så mycket. Vombsjön är enligt många är den sjö där man säkrast kommer i kontakt med stora abborrar och i mängder. Tydligen så skulle man ha varit på isen precis när den bar för nu var vi en hel del på sjön men vad vi såg var det inte så många som fick några mängder av fisk vid 8:ans grund där de flesta satt. Själv så stegade jag (Micke), Karl-Åke och Kurt mot 5:ans grund då vi hade haft lite bättre känning av abborre där i onsdags även om de inte var av någon Vombstorlek.

2012-02-19_vomb

5 Vombabborrar

Vi satt och fiskade utmed en stor råk som gick snett över sjön när jag såg ett par skridskoåkare ta sig över råken lite längre bort, kan de kan jag tänkte jag och drog dit. Jag borrade en pil på vardera sidan av råken som pekade mot stället där jag gått över och snart kom de andra med. Efter ett par provborrningar och kontakt med 150 grammare så drog jag mot 14m och 1:ans grund. Jag hittade inte några stora fiskar på djupet utan endast småabborre så jag började leta efter 1:an. Nu hittade jag inte 1:an men på en 7m hittade jag fin abborre och drog snabbt 5 fina borrar i samma hål, även det en bedrift då det under hela dagen hade varit en borre per hål där man hade kontakt. Jag satt alldeles ensam där ute då de andra stannade kvar utmed råken och hade ett mycket bra fiske som tyvärr tog slut då fångstbegränsningen snabbt närmade sig och försvann. Väl tillbaka till de som var kvar (Karl-Åke och Kurt) så visade sig att även de var nöjda med dagen så även vi drog hem. De rapporter som jag fick senare så hade Lennart fått 2 abborrar, Conny inga och Lennart var osäker på om Göran fick några eller om han inte tog några med sig hem bara. Både jag (Micke), Karl-Åke och Kurt fick fin matabborre med oss hem. Lennart berättade även att han tyckte inte att folket borta vid 8:an fick så mycket fisk så därför kom han ner till oss där han fick sin första. Ett par skridskoåkare berättade att på andra sidan, Malmö sidan, satt det folk med massor av abborrar omkring dem.

Dagens deltagare: (Michael Hammarlund, Kurt Grip, Karl-Åke Månsson, Lennart Bundy, Göran Brandt, Conny Lindqvist samt Györgi och Dean).