SFK GRIPEN

KM-4 & 10-års jubileum 2012-06-01--03 i Brostorp

Äntligen var det dags för klubbens 10-års jubileum och det skulle vi fira i Brostorp som är Kristianstad Sportfiskeklubbs klubbvatten som ligger på Linderödsåsen. Helgen 1-3 juni var planerad och vi hade beställt fint väder och bra fiske men varken vädergudar eller fiskegudar var på vår sida denna gång.

Som vanligt är det ett gäng som inte får nog av att fiska som stack upp redan på fredag FM. Vid stugan träffade vi Kenneth från KSFK och vi hade en trevlig pratstund innan vi kände att det var dags att ge Brostorps regnbågar en hård kamp. Spinn och flugspön riggades och snart ven linorna genom luften. Idag dök alla upp rätt tidigt och vi hade en trevlig stund vid Brostorps vatten även om regnbågarna var svårflirtade. På kvällen grillade vi korv och Connys hamburgare och hade en mysig stund ute även om temperaturen var mycket mycket låg och en del tyckte att vi borde sitta inne och äta korven. När vi väl hade kommit in så blev det en auktion på en del saker som vi hade och efter det åkte kortlapparna fram och pokerkvällen började och fortsatte en bit in på småtimmarna.

Lördag morgon och dags för KM-4 och jubileumstävlingen. Vi beslöt igår att vi skulle ha KM mellan 07:00-11:00 för att sedan äta lunch som Göran hade gjort och därefter ha fritt fiske. Vi vaknade upp till ytterligare en blåsig dag men solen sken och det verkade hoppfullt eftersom en del regnskurar hade utlovats av vädergubbarna. Fisket var trögt och många drag och flugor byttes under hela tävlingen. Temperaturen var även i dag mycket låg, omkring 6 grader men i solen var det riktigt varmt om man kom i lä. En häftig regnskur fick vi under KM-tävlingen och man fick skula eller ta på sig regnställ. Fisket idag var mycket trögare än igår och även idag kom det upp många mellan 4-6 hg vilket vi räknade med i tävlingen men inte i fångstkvoterna. Tre st lyckades med bedriften att ta två fiskar och tre st fick var sin, resten blev utan fisk. Bengt var den som lyckades bäst med sina special drag och krokade två stycken som tillsammans vägde 2900g som gav en klar första plats. Kurt kom sedan på andra plats med sina två som han fick på fluga och de vägde 2100g tillsammans. På tredje plats kom Conny med sina två ”foreller” som han fick på fluga och som vägde 900g tillsammans. Därefter kom Lennart med sin enda fisk men det var även helgens största, den vägde 1900g. Efter Lennart kom Veikko med en forell på 480g och sist och minst kom Krister men sin bjässe på 400g!! Lagsegern gick till lag nr 3 som tillsammans fick 6 fiskar av 9 landade och de har nu 15 poäng. På andra plats kom lag nr 1 med 2 fiskar och slutar på 19 poäng. Lag nr 2 tog tredje platsen med sin enda fisk och har nu 14 poäng. Lag nr 4 blev utan poäng då de inte hade några deltagare.

Lunchen som var en mycket god Chili con carne som Göran hade gjort med bake-off baguetter och Kristers hembakade bröd satt mycket fint efter denna kyliga dag. Efter den härliga lunchen så var det fritt fiske och nästan alla gav sig ut för en ny dust med Brostorps svårflirtade regnbågar medans några valde att bättra på skönhetssömnen. Med facit i hand så var det nog de som tog en stunds vila som gjorde det smartaste draget J då det fortfarande var lika svårfiskat. Vid 18-tiden var det så dags för jubileumsmiddagen som Conny och Krister hade fixat. Conny hade gjort förrätten som var två stycken stora ”crepes” rullader bestående av köttfärs i den ena och räkor i den andra som han skivade upp och gratinerade i ugnen med lite riven ost. Denna anrättning serverades på en bädd av sallad och körsbärstomater och den intogs med gillande miner och uttryck. Undertiden som varmrätten blev varm så passade vi på att hylla Bengt som fyllt 50 och han fick ett presentkort på Sportfiskegiganten så nu kunde han köpa på sig ännu mer fiskeutrustning. Även lotterna till lotteriet såldes till dragningen senare. Varmrätten bestod av kycklingbröst i en härlig skysås och till det kokta ungsbakade potatisar med vitkålssallad. Till dryck fick man välja på öl eller vin eller båda om man ville det J Nu var alla riktigt mätta och dästa och orkade knappt röra sig och då kom efterätten fram som var en stor rulltårtsbakelse som tur var kunde man vänta med att stoppa i sig den tills kaffet blivit klart. Under väntan passade vi på att ha vår sista auktion som var en Abassadeur  Revo S och den gick för 680 kr till Micke. Efter efterrätten så tackade vi Göran, Conny och Krister som hade fixat maten denna vistelse och sedan hade vi dragning på lotteriet.

Under hela vår middag så hade det varit fint väder ute och vi var nu lite sugna på fiske även om man knappt orkade röra sig efter denna jubileumsmiddag. Ett gäng plockade snabbt ihop sina saker och gav sig ut och knappt hade de börjat fiska innan himmelens portar öppnade sig och det började regna och hagla, bara att söka skydd igen. Efter denna skur så klarnade det upp lite även om vinden inte mojnade och fisket återupptogs. Idag var det ett par som fiskade så länge som man fick och några fick en liten forell som belöning. Även denna kväll så blev det en pokeromgång som gick in på småtimmarna och snarkningarna lägrade sig över stugan så man trodde att det var någon som sågade ner stugan bit för bit.

Söndagsmorgon och en del var uppe med tuppen men många valde att ta sovmorgon. Även idag visade sig att Brostorps regnbågar var svårflirtade och när vi slutade fiska vid 10-tiden för städning och avfärd så hade inte någon fått en enda båge. Kurt och Sven-Erik hade haft på och någon hade haft en dragning i flugan men det var allt. Idag var det i alla fall uppehåll och sol men den förbannade vinden envisades och sänkte temperaturen ytterligare. Vi städade ur stugan och diskade upp all disk innan vi lämnade Brostorp för denna gång. Stugan som KSFK har som klubbstuga ligger mysigt på Linderödsåsen och att vi som klubb har möjlighet att hyra den över en helg är mycket bra. KSFK sköter detta vatten och stuga mycket bra, det finns ett mycket bra rensbord och fina grillplatser anordnade på ett par ställen och några fina regnskydd. Deltagare: (Bengt Fransson, Kurt Grip, Conny Lindqvist, Lennart Bundy, Veikko Lahti, Krister Rehn, Patrik Rickard, Michael Hammarlund, Sven-Erik Rickard, Karl-Åke Månsson & Göran Brandt).