SFK GRIPEN

KM-5 2012-08-26 Fritt insjöfiske Ringsjön

Den 26 augusti träffades gänget utanför grindarna till Ringsjöfisk. Vi var 12 st som skulle ge oss ut på Ringsjöns vatten och leta upp dess innevånare. Väderutsikterna inför denna dag hade inte varit lovande men ösregn, blåst och åska men tack och lov uteblev allt det så vi fick ett riktigt fint fiskeväder med sol och lagom med vind. Strax efter 9 så kunde vi ge oss ut på Ringsjöns vatten och alla styrde mot Klinta för att börja där med abborrfisket.

 

På klinta fanns det gott om abborre men det gällde att locka dem till hugg, ett säkert kort var droppshot. Även gäddor fanns det vilket en del fick erfara. En och annan gös som höll godkännt mått fick syna däck men inga jättefiskar. Vi fiskade mellan 9-15 då båtarna skulle vara i land och förtöjda. Vi körde med poängräkning och catch and release och behöll bara de fiskar vi ville ta hem. Poängen fördelades på 20 poäng på första fiske för abborre, gädda och gös och därefter 5 poäng för nästkommande fiskar. För abborre gällde totalt 20 st och ett minimimått på 25 cm, för gädda och gös gälde totalt 10 st och ett minimimått på 45 cm.

Dagens segrare blev Krister som fick ihop 6 gäddor och 15 abborrar och får ihop till 135 poäng. På andra plats och från samma båt kom Conny med 4 gäddor och 12 abborrar som tillsammans ger 110 poäng. På tredje plats kom Patrik med 1 gädda, 1 gös, och 9 abborrar som ger 100 poäng. Lagsegern gick till lag nr 3 som fick ihop till 331 poäng och har nu 19 poäng. På andra plats kom lag nr 1 med 185 poäng och håller kvar sin ledning med 23 poäng. På tredje plats hamnade lag nr 2 med 145 poäng och det ger dem totalt 18 poäng. Lag nr 4 blev utan poäng då de inte hade några deltagare och har kvar sina 2 poäng.

Deltagare:(Krister Rehn, Conny Lindqvist, Patrik Rickard, Kjell Olsson, Göran Brandt, Michael Hammarlund, Lennart Bundy, Kurt Grip, Sven-Erik Rickard, Karl-Åke Månsson, Veikko Lathi och gästen Mats Lindbom)