SFK GRIPEN

KM-6 2012-09-30 Sillfiske

Då var årets sillfiske avklarat men tyvärr så får vi nog se oss om efter ett annat alternativ till nästa år då vi inte fick det antal externa som vi brukar kunna skrapa ihop. Det känns som om sillfiske inte längre är så populärt som det var förr vilket jag även ser hos andra klubbar. Idag så åkte vi med båten Tärnö och vi fick gott om plats på denna stora båt, vi kunde alla stå längs med ena sidan utan att det blev trångt då vi endast var 12 st med hjälp av Bertil.

 Det blåste en hel del men då det blåste från väst tog Danmark en hel del av vindarna så sjön blev inte allt för gropig men det gunga ändå en hel del. Vi hade i alla fall sol, uppehåll och vi slapp regnet vilket vi var mycket tacksamma för. Skepparen la sig en liten bit utanför parapeten men det var glest mellan sillarna och de var inte av den större sorten. Det blev lite bättre driva efter driva men stimmen var inte allt för sammanhållande vilket kanske var bra för då hade det blivit alldeles för mycket sill. En del makrillar, 37 st närmare bestämt, fångades och ett par av dem låg omkring 500g. Även ett par torskar fick syna däck.

Dagens segrare blev Patrik med 243 sillar och på andra plats kom Sven-Erik med 182 st. Kurt kom på tredje plats med sina 155 sillar. Lagsegern gick denna gång till lag nr 1 som hade 579 sillar och med dagens seger har de 28 poäng. På andra plats kom lag nr 2 med 405 sillar och det ger dem 21 poäng. Lag nr 4 som var fulltaligt med sina två deltagare kom på tredje plats med 167 sillar och det ger dem 5 poäng totalt. På fjärde plats kom lag nr 3 med de 146 sillar de fick ihop på 2 deltagare och det ger dem 22 poäng. Lag 1 leder med sina 28 poäng före lag nr 3 som har 22 poäng och lag nr 2 som har 21 poäng, det är en betryggande ledning men än finns en teoretisk chans att lag 2 eller 3 kan ta hem segern. Totalt så kom det upp 1297 sillar på 11 deltagare óch med Bertils 87 blir det 1384 st och allt som allt kom det upp 37 makrillar och 4 torskar. Deltagare:(Patrik Rickard, Sven-Erik Rickard, Kurt Grip, Stefan Rosenström, Kjell Olsson, Evert Bengtsson, Conny Lindqvist, Karl-Åke Månsson, Michael Hammarlund, Lennart Bundy, Kent Larsson och gästen Bertil Andersson)