SFK GRIPEN

KM-7 2012-10-19--20 Gäddfiske

Nu har vi varit på besök i Blekinge skärgård, närmare bestämt i Järnavik. Vi har hyrt sugor och båtar av Åke som har Svalemåla stugby och vi såg fram emot denna helg som skulle ge oss ett nappatag med Blekingegäddorna. Vi träffades på fredagen och vi fördelade oss lätt i de två stugor som vi hade hyrt då vi endast blev 7 man. Det blev korvgrillning och efter det pokerkväll med lite god dricka :-)

 

 

Lördag morgon och vi vaknar till ett dimmigt Blekinge med knappt någon vind, med andra ord perfekt gäddväder eller !!!??? Vi gick ner till båtarna efter frukosten och kom iväg vid 9-tiden som vi sagt. Vi skulle nu kuska runt bland vikar, öar och skär i dimman så det gällde att hålla koll på vart man var på sjökortet samt se sig för så man inte körde på något grund. En del av oss som hade "smartphones" gick in på Eniro sjökort och på det viset kunde man hålla lite bättre koll på var man var och kunde hitta hem igen. Efter flera timmars båtåkande och fiske så kunde vi till sist angöra bryggan vid 17-tiden som var sluttiden för dagens tävling och då såg vi att en båt redan hade gett upp och satt förmodligen i stugan och inmundigade en och annan ädel dryck. Efter dessa 8 timmar på vattnen runt Järnavik så tycker man att vi borde ha fått mer utdelning på vårt fiske men det enda som kom upp var en gädda på 1,32 kg och 59 cm lång som fångades på droppshot med abborrjigg. Micke som var den som fick denna gädda tog grand slam med att få 15 poäng och ge lag nr 1 5 ytterligare poäng som ger dem en ointaglig ledning med 33 poäng. Övriga lag står kvar på sina poäng, lag nr 2 har 21, lag nr 3 har 22 och lag nr 4 har 5 poäng.

 

På kvällen så firade vi Lennart som tidigare i år hade fyllt 70 och Conny fixade till en mycket god middag i fiskarnas tecken. Till förrätt fick vi en abborrburgare som var mycket god och det var nog en av de bästa fiskburgare jag har smakat. Till huvudrätt var det inbakad lax med madelpotatis och baconlindad sparris och till det en varm smögen sås eller en kall gräddfils sås. Efter alla den här goda maten fick Lennart sin present ifrån klubben som var en flaska rött Amarone vin och vi sjöng och hyllade honom för full hals. Nu skulle Conny sätta ihop efterrätten som var en marängtårta med vispgrädde, jordgubbar, smält mjölkchoklad kantad med after eight och kaffe bryggdes. Fast man var mätt efter all mat så slank även detta ner och nu var magen stinn och sockernivån hög :-) men gott var det. När all mat var avklarad var det så dags för nästa poker omgång. Vi fick besök av en kille ifrån en stuga bredvid som ville låna lite tändstickor som han fick och vi frågade honom hur det hade gått för dem, ett par efterföljare var allt de hade haft idag och en gädda på 1 kg igår och de var 8 man. Än en gång kan vi tyvärr konstatera att vi inte har lyckats att boka in den helg när gäddorna är på hugget fast vi nu har testat ett antal gånger på våren och hösten.

 

Söndag morgon och än en gång var det dimmigt ute men med gårdagens facit så var det ingen i gänget som var sugen på att testa om gäddorna var på hugget idag. Frukosten åts och sedan började städningen av stugorna och solen jobbade sig fram och dimman försvann, typiskt att det skulle bli så idag. Vi lämnade båtnycklarna till Åke och så bar det av hem mot Skåneland och Malmö. Deltagare:(Michael Hammarlund, Patrik Rickard, Kurt Grip, Sven-Erik Rickard, Lennart Bundy, Conny Lindqvist och Bengt Fransson)