SFK GRIPEN

KM-8 2012-11-18 Bottenmete med Vandia

Den 18 november träffades vi tillsammans med SFK Spinnaren i Helsingborgs hamn där vi hade bokat Vandia till dagens 7-timmars tur mellan 8-15. Vädret var gråmulet med lätt dimma och regnet hängde i luften men vinden var lätt, omkring 5 s/m skulle jag tippa. Vi blev till sist 25 av de 28 som var anmälda totalt där vi var 15 man, endast en kunde inte. Fördelning av lotter för platser och maskburkar fördelades och Thomas stävade ut från hamnen ut mot Danska sidan. Vi började vårt fiske strax söder om Helsingörs inloppet och snart började de första sandskäddorna landas. Det blev många sandskäddor som inte höll måtet som återutsattes men även många av de som höll sina 25 cm återutsattes. På övrig fisk hade vi 30 cm allt efter skepparens minimimått som han har på båten och det är hans regler som gäller.

 

Fisket fortsatte och det var många fiskar som åkte tillbaka. Det kom upp ett par fina skrubbor och rödspättor men endast två skrubbor vägdes in, Sven-Eriks på 950g och Bengts på 680g. Tyvärr vägdes ingen av de rödspättor som landades vad jag vet så där har jag tyvärr inga vikter på dessa. Även en hel del fina sandskäddor landades som tyvärr inte vägdes.

 

Efter ca 6 timmars fiske kunde vi konstatera att Patrik vann med 34 st trots en trög start där han fick många sandskädddor under måttet. På andra plats kom Conny med 28 godkända fiskar och på tredje plats kom Göran med 25 flata. Lagtävlingen vanns denna gång av lag nr 3 som tillsammans fick 115 godkända fiskar och de har nu 27 poäng och ligger på andra plats. Lag nr 1 kom på andra plats med sina 97 flatfiskar och det ger dem 37 poäng och ledningen är i tryggt förvar med endast en tävling kvar. På tredje plats kom lag nr 2 med 58 poäng vilket ger dem 24 poäng inför sista tävlingen. Lag nr 4 som hade en deltagare fick ihop till 14 godkända fiskar och hostar upp sig till 7 poäng.

Deltagare:(Patrik Rickard, Conny Lindqvist, Göran Brandt, Bengt Fransson, Sven-Erik Rickard, Krister Rehn, Lennart Bundy, Michael Hammarlund, Johannes Rehn, Kjell Olsson, Kurt Grip, Evert Bengtsson, Stefan Rosenström, Veikko Lathi & Karl-Åke Månsson samt 10 deltagare från SFK Spinnaren).