SFK GRIPEN

KM-9 2013-11-17 Torskfiske med Tumlaren 2

Årets sista KM var som traditionsenligt torskfiske och i år fiskade vi tillsammans med SFK Spinnaren på M/S Tummaren II. Väderutsikterna inför dagen var lovande med fint väder och en vind på 5-6 s/m så vi hoppades att även strömmarna skulle vara med oss. Fisket var mycket välbesökt och av de 35 som anmält sig blev vi 32 då 3 st ifrån Spinnaren inte dök upp, kanske hade de tagit fel på tid och trodde att båten gick 0800 när vi hade fisketid 0700-1300. 

 

 

Fisket var lite trögt under dagen men de flesta av torskarna som fångades låg mellan 2-4 kg med ett tiotal torskar över 5 kg med en topp på 7,5 kg som Lennart fick och det blev dagens tyngsta torsk. Strömmen ökade under dagen och det blev allt svårare att hålla botten på pilksidan och hinna med på kastsidan innan drag eller jigg var på väg under båten. När dagen var slut kunde vi konstatera att det hade kommit upp 70-talet torskar och 51 av dem tog Gripen vilka även tog de största fiskarna.

 

Dagens segrare blev Patrik med 11 torskar och på andra plats kom Sven-Erik med sina 7 fiskar. Patrik var redan klar som klubbmästare med sina 90 poäng men striden om andraplats stod mellan Sven-Erik och Lennart som bara hade 1 poängs skillnad innan tävlingen började men där Sven-Erik tack vare sin andraplats i tävlingen gick segrande ur den striden då Lennart denna dag endast lyckades få en torsk men båtens största så han vann den tävlingen istället. På 3:e plats kom Micke med 5 torskar med en totalvikt på 9670g och på 4:e kom Kurt, även han med 5 st men med lägre totalvikt, 5930g.

 

Lagsegern gick denna gång till lag nr 2 som fick 20 torskar och det ger dem en slutpoäng på 34,5 men vilket inte räcker till en seger. På andra plats kom lag nr 1 med 18 torskar och det ger dem en slutpoäng på 41,5 och de tar då hem lagsegern i år. I lag nr 1 ingår Patrik, Micke, Krister, Lennart och Veikko. På tredje plats kom lag nr 3 med 13 torskar och de slutar då på 32 poäng.

 

Vi får gratulera Patrik till klubbmästartiteln än en gång och han tar även hem tävlingen flest antal segrar då han tog hem full pott i år, 90 poäng på 6 räknade tävlingar.

 

Deltagare:(Patrik Rickard, Sven-Erik Rickard, Michael Hammarlund, Kurt Grip, Bengt Fransson, Stefan Rosenström, Conny Lindqvist, Karl-Åke Månsson, Johannes Rehn, Göran Brandt, Lennart Bundy, Evert Bengtsson, Ernst Riesbeck, Krister Rehn, Kent Larsson och Therese Lathi. Ifrån Spinnaren var 14 medlemmar samt Stig Göransson och Richard Hansson)