SFK GRIPEN

KM-2 och utfärd till Brostorp 11-13 april

Vi fick en mycket trevlig och härlig helg i Brostorp och som vanligt var det ett gäng fisketokiga typer som åkte upp redan på fredag FM för att man skulle hinna fiska in sig. De hade ett mycket givande fiske och på EM dök resten av gänget upp och det blev en del snack innan grillen tändes och hamburgarna åkte på. Denna helg var det Conny och Göran som fixade all mat och till grillen hade Conny fixat hamburgare med tillbehör. När myggen blev för jobbiga flyttade vi in i stugan och kortlapparna åkte fram.

 

 

 

Vi började fiska 07:00 och höll på fram till 13:00 då vi bröt KM-tävlingen för invägning och lunch som var en god Chiligryta som Göran hade gjort med bakeoff baguetter till. Det var ett trögt fiske och de som hade tjuvtränat dagen innan hade inte mycket för det för det som funkade igår funkade inte idag. Dagens segrare blev Göran som var den enda som fick 3 fiskar. På andra plats kom Karl-Åke med två st som tillsammans vägde 2210g och på tredje plats kom Patrik, även han med två men hans vägde bara 1970g. Även Sven-Erik fick två som vägde 1850g tillsammans. Därefter kom det 4 man med var sin fisk och övriga 7 blev utan fisk. Lag segern gick till lag nr 2 och då detta var årets första utförda KM då KM-1 blev inställt på grund av isbrist så får de sina första 5 poäng med 5 fiskar som tillsammans vägde 4960g. Lag nr 1 fick även de 5 fiskar med med en vikt på 4270g så det räckte till en andra plats. Lag nr 3 fick 3 fiskar och det gav dem en tredje plats. Totalt kom det upp 13 regnbågar på tävlingen. Deltagare:(Göran Brandt, Karl-Åke Månsson, Patrik Rickard, Sven-Erik Rickard, Kjell Olsson, Bengt Fransson, Kent Larsson, Johannes Rehn, Lennart Bundy, Kurt Grip, Stig Göransson, Michael Hammarlund, Therese Lathi, Veikko Lathi och Conny Lindqvist)

 

Efter lunchen fortsatte fisket men nu var det fitt fiske och då fick såklart en del av dem som inte hade fått någon fisk på tävlingen fisk :-) Vid 19-tiden var det dags för dagens middag som Conny stod för och det blev till förrätt en mycket god toast med heta räkor i vitlök, huvudrätten bestod av hemgjorda fiskbullar med kokt potatis men en mycket god sås till och till avslutning hade han en kladdkaka med vispgrädde. Vi hade även två lotterier med fina priser, ett huvudlotteri och en sidovinst lotteri. Lotterierna gick till på det sättet att man köpte lotter till huvudlotteriet och så köpte man lotter i sidovisntlotteriet. Man drog sedan huvudlotten och sedan vann de som hade numret över och under på sidovinst lotteriet. På kvällen drog sedan pokern igång igen men denna gång blev det inte så många omgångar.

 

På söndagen var det fritt fiske för de som hade kvoter kvar på sina fiskekort och till lunch avslutade vi fisket då det även var trögt idag och åt upp resterna av Chiligrytan och så städade vi ur stugan och lämnade Brostorp för denna gång.