SFK GRIPEN

KM-4 2014-05-17 Horngädda

Lördagen den 17 maj genomfördes vårt KM i horngäddefiske. Platsen blev som vanligt vid Falsterbokanalen på Östersjösidan. Vi samlades strax före kl 7 på badplatsens parkeringsplats och tävlingstiden blev kl 0700-1100. Det var väl ingen sommarvärme precis men rätt behagligt väder ändå. Även om vi önskat att det var lite mindre blåsigt så var det inga problem med att kasta.

Reglerna med först till 25 blev långt ifrån tillämpliga den här dagen. Fisket var mycket trögt, men åtminstone till en början lite bättre från badbryggan vid stranden än på piren. Ernst och Conny lyckades ta några horngäddor här. Karl-Åke sågs meta, men det var inte receptet denna dag. Inte ens Patrik lyckades särskilt bra. Det blev emellertid en mycket jämn tävling där Kjell, Sven-Erik, Conny och Ernst tog 5 horngäddor var och Kjells vägde 2055 g sammanlagt, drygt 1,5 hg mer än Sven-Eriks. Vår junior Ernst var mycket nära att ta medalj, men Conny klarade bronspengen med 25 g marginal (kan en horngädda kanske ha svalt ett 28 g drag?).

 

Lagtävlingen vanns ganska överlägset av lag 2 med 17 fiskar, lag 3 blev 2-a med 13 och lag 1 blev således 3.a med 7 fiskar.

Deltagare: Kjell, Sven-Erik, Conny, Ernst, Kurt, Stefan, Bengt, Patrik, Lennart, Stig, Krister. Karl-Åke, Evert, Kent och Veikko