SFK GRIPEN

KM-5 Mete i Sege å

Sege å vid sidan av Spillepengen är inte den trevligaste fiskeplatsen man kan tänka sig men i ån finns det mycket vitfisk av olika arter och en hel del av dem blir rätt stora. Den 8 juni skulle vi se hur det stod till med dessa och modernt mete var metoden. Vi skulle fiska mellan 10:00-14:00 men då det är en del förberedelser med detta fiske med sila maggot, blanda mäsk, tackla spön m m så var det många som var på plats i god tid innan. Väderutsikterna var att det skulle vara 20-24 grader och mestadels sol vilket visade sig stämma men ett par moln drog över och släppte ifrån sig ett par droppar.

 

 

 

 Även strömmen ändrade riktning vilket märktes då flötena helt sonika slutade förflytta sig och sedan gick åt andra hållet. Fisket var väldigt varierande då en del fick en hel del mört och andra en många braxar. Det kom upp en del braxar men inga av jätteformat men några om kring kilot. Även id och mört av varierande storlek fångades men några större abborrar lät sig inte luras denna gång. All fisk som fångades förvarades i keepnet och efter vägning släpptes dessa tillbaka.

 

Dagens segrare blev Patrik som fick ihop till  6 560g fisk. På andra plats kom Micke med 5 970g och på tredje plats kom Conny med 3 590g. Lagsegern gick till lag nr 1 som fick ihop till 20 240g mot lag nr 2 som fick 4 940g. Detta betyder att lag nr 2 leder med 17 poäng tätt följd av lag nr 1 som har 17 poäng. Lag nr 3 blev utan poäng då de inte hade några deltagare. Deltagare:(Patrik Rickard, Michael Hammrlund, Conny Lindqvist, Sven-Erik Rickard, Göran Brandt, Evert Bengtsson, Kurt Grip, Karl-Åke Månsson - Krister Rehn, Johannes Rehn och Therese Lathi var även med ett tag men fick sedan avvika innan tävlingen var slut och då de inte hade vägt in någon fisk blev de utan poäng)