SFK GRIPEN

KM-9 Torskfiske med M/S Tumlaren II

Torskfiske med Tumlaren 29 november

Detta fiske med Gripen och Spinnaren var planerat till söndagen den 16 november, men bestämdes redan kvällen innan att ställas in p.g.a. kraftig ostlig vind och som dessutom, enligt prognos, skulle öka till dagen efter. Turen skulle dock kunna ha genomförts, men då med fiske i lä av skånekusten. Eftersom fisket senaste tiden varit mycket bättre på danska sidan behövde vi inte lång betänketid.

 

När vi då väl kom ombord denna lördagsmorgon var det några grader kallare och blåste några sekundmeter mindre än 16 november.  Vädret var ändå tillräckligt tufft för att vi skulle ta en diskussion om fisket skulle bedrivas utanför svenska eller danska kusten. Det blev Danmark och det skulle vi inte ångra. Vi blev 24 fiskande på turen. Det började lite trögt, utom för de som stod i fören och Patrik i aktern. En kraftig ström gjorde att det blev ganska svårfiskat.

Totalt kom det upp 91 torskar. Den största tog Claes och den vägde 6,7 kg, näst största tog Stefan Rosenström 4,4 kg tätt följd av Sune 4,1 kilosfisk. Antalsmässigt var Patrik överlägsen på 15 torskar.

Tvåa blev Stefan R på 9 fiskar och trea Kurt på 7 fiskar.

Lagtävlingen vanns knapp av lag 1 på 24 fiskar. Lag 2 fick 23 och lag 3 fick 12 fiskar, vilket gör att lag 1 togs lagsegern i år. Patrik var ju redan klar klubbmästare och har även flest segrar. Sven-Erik kunde fira sin andraplats exempelvis med en Cuba Libre någonstans i närheten av Havanna.