SFK GRIPEN

Brostorp 2015-04-10--12, KM 2 och utfärd

Helgen den 10-12 april skulle vi besöka Kristiandstad Sportfiskeklubbs klubbvatten och låna deras klubbstuga för en skön helg i glada fiskevänners lag. Soligt och skönt väder var beställt och vi blev hörsammande vi fick en mycket skön och behaglig fiskehelg. Som vanligt var det ett gäng som drog upp redan på fredags FM och träffade Kenneth ifrån KSFK och installerade sig i stugan och gjorde iordning fiskeutrustningen. De hade ett mycket bra fiske under fredagen och var mycket nöjda med dagen. Allt eftersom dagen forlöp så dök det upp fler och fler och mot kvällningen så var vi fulltaliga och Conny startade grillen, det skulle bli hamburgare som kvällsmål. Efter maten drog vi oss in i stugan och lottade utgången inför lördagen och sedan var det fria aktiviteter, d v s kortlapparna åkte fram och pokergänget satte igång och de andra satt och lurade varandra med olika fiskehistorer.

Lördags morgon och en del av oss är inte allt för pigga efter nattens sena timme men när fiske nalkas så är man ändå pigg :-) Vi hade bestämt att tävlingstid var mellan 07:00 -  12:00 och attt det var först till 3 fiskar som vann därefter nästa till 3 o s v. Kurt var den som tydligen ville vila mest för han tog 3 regnbågar inom 20 min på sina hemmagjorda pengadrag. Efter ca 1 timme var det dags för näste man som blev Magnus att ta tre. Efter ytterligare en halvtimme kom Micke och Bengt på delad tredje plats då båda fick 3 ungefär samtidigt. Därefter var det ett jagande in i det sista för att bli nästa man med 3 fiskar men det ville sig inte för de andra där många slutade på 2 fiskar. Lagsegern gick till lag nr 1 som fick 10 fiskar och har nu 10 poäng. På andra plats kom lag nr 2 med 8 fiskar vilket ger dem 7 poäng och lag nr 3 fick 7 fiskar vilket ger dem också 7 poäng.

 

Efter avslutat fiske så åt vi av Görans goda Chili ConCarne och en skön middagsvila innan vi fortsatte att fiska. Då en del av oss redan uppfyllt sin kvot fick dessa lösa nytt fiskekort för att få fortsätta att fiska. På kvällen var det dags för Conny att dra ihop kvällen middag och det blev en 3 rätters middag där vi började med en smördegssnurra med en god köttblandning på krispig sallad och mozzarella. Till huvudrätt blev det en mustig torsksoppa och som avslutning vinetta och rån. Till sin hjälp tog han vår nya medlem och kock Magnus. Vi tackar dem för denna goda och kulinariska måltid som lät sig väl smakas. Vi hade sedan ett lotteri innan vi drog igång med det avslutande pokerpartiet men denna gång var det inte lika pigga och allerta deltagare.

 

På söndagen var det fritt fiske fram till lunch då vi skulle städa av stugan och vi passade även på att äta mer av Görans Chili ConCarne då det blev över ifrån gårdagen. Efter det att stuga och mat var avklarade så tackade vi för oss och det var dags att ge sig av hemmåt. Vi kan med lätthet summera ihop att detta var den bästa fiskehelg vi har haft i Brostorp med många landade fiskar och många av dem var av fin storlek och kondition med hela fenor och kämpa villiga. Även en ny fluga kom till dagen denna gång inspirerade av Göran B och fick det inspirerande namnet snöret av Conny, det var en enkel fluga som alla kan binda. Ta en bit gummiben och en krok storlek 14, bind fast gummibenet längs med krokskaftet, låt ca 2 cm sticka ut bakom koken och en liten bit på ca en halv centimeter framför krokögglan. Jag använde en mörk röd och ett orange gummiben och båda gav fisk.