SFK GRIPEN

KM-6 Fritt Havsfiske i Kattvik 2015-08-23

Det var 5 år sedan vi var i Kattvik sist så det skulle bli trevligt att stifta bekantskap med den lilla hamnen i Kattvik och dess glada och trevliga befolkning. Vi hoppades att makrillfisket skulle vara lite bättre än sist och att vi skulle få träffa på en del andra arter då vi hade en arttävling. Arttävlingen gick ut på att första fisk i någon godkännd art (det finns några som är borttagna i tävlingssammanhang) fick 10 poäng och därefter 1 poäng per fisk. Makrill och sill sattes ett maxantal på 50 st.

Vi hade bokat båtar mellan 09:00-15:00 och vädret verkade lovande då man hade sagt 3-5 s/m och ökande mot eftermiddagen och det stämde rätt så väl denna gång. Vi fick även en skön sol som värmde våra kroppar så de som inte hade skydd av något slag fick bättrat på sin solbränna.

 

Det visade sig bli ett mycket bra torskfiske med torskar mellan 1-8 kg (Kjell fick en över 8 kg som återutsattes för den var sjuk, fullt med röda utslag på fisken). Även en del makrill blev det men vill man ha fin makrill kan man fiska det i hamnarna i Malmö, där har det rapporterats om ett flertal makrillar på över 1 kg. Sandskäddor fanns det även gott om men inte många över minimimått men de nappade friskt. Efter våra guppande timmar på Laholmsbukten så kunde vi konstatera vid poängräkningen att vi för första gången i klubbens historia hade en kvinnlig vinnare, Therese vann med sina 40 poäng som hon fick tack vare 6 makrillar, 5 torskar och 2 sandskäddor. På andra plats kom Patrik med 38 poäng och han hade 8 makrillar, 2 torskar, och 1 sandskädda. På tredje plats kom Bengt och Johannes då båda fick 36 poäng. Bengt hade 6 makrillar, 2 torskar och 1 sandskädda. Johannes hade 2 makrillar, 6 torskar och 1 sandskädda.

 

Lagsegern gick till lag nr 1 som fick ihop till 187 poäng och nu leder stort med 30 poäng och det känns som om lag nr 1 kommer att ta hem det i år då närmaste lag är nr 3 som med dagens 146 poäng fick ihop till 21 poäng. Det är 9 poängs skillnad och bara 3 tävlingar kvar så det känns som om de har segern i en liten hand. Lag nr 1 har än så länge vunnit alla tävlingar. Lag nr 2 som idag fick ihop till 141 poäng ger den 18 poäng i lagtävlingen. Deltagare:(Therese Lathi, Patrik Rickard, Bengt Fransson, Johannes Rehn, Lennart Bundy, Krister Rehn, Mattias Johansson, Sven-Erik Rickard, Veikko Lathi, Göran Brandt, Conny Lindqvist, Karl-Åke Månsson, Stig Göransson, Michael Hammarlund, Kjell Olsson och Kurt Grip).