SFK GRIPEN

Dagbok 2017

KM-2 2017-04-21--23 Ädelfiske samt utfärd

Då var det så dags för klubbens gemensamhets helg där vi träffas och fiskar en helg tillsammans och bara har det bra. Det blev Brostorp även detta år och mycket är just för att stugan och vattnet ligger så bra till och det är rätt trevligt där.

 

Som vanligt är det ett gäng som åker upp redan på fredag FM för att tampas med Brostorps regnbågar och träffa Kenneth ifrån Kristianstad sportfiskeklubb när han lämnar över nycklarna. Senare på kvällen när alla hade samlats så blev det grillkorv och regelgenomgång samt utlottning av utgångsordning inför morgondagens KM-tävling. Reglerna är enkla, först till 3 st vinner, nästa till 3 kommer på andra plats o s v. Fisketid blev 07:00 - 12:00, därefter invägning och lunch och sedan fritt fiske för de som har fisk kvar på potten eller så fick man lösa eget kort. På kvällen åkte även kortlapparna fram och ett par vändor poker hanns även med innan sängen lockade. Tidigare på FM kom Johannes och Veikko upp och besökte oss och var med fram till strax innan korvgrillningen.

 

Lördag morgon och alla är taggade men även påklädda då det inte är många grader ute. Första man går ut ca 15 min innan start och snart är alla ute på plats och fisket kan börja. Det går trögt och det blir en hel del flyttande runt om i dammen även om Sven-Erik ser ut att ta hem detta med tanke på att han ändå rätt snabbt har fått ihop två fiskar men den tredje kommer inte och vid invägning senare kan vi konstatera att 3 man fick 2 fiskar där Görans vägde mest och det gjorde att han vann dagens tävling, hans vägde 2 450g. På andra plats kom Sven-Erik med sina fiskar som vägde 2 425g och på tredje kom Conny med 2 150g. Därefter var det tre st som fick var sin fisk och där var det Stig som tog 4:e platsen med sin fisk som vägde 2 350g. 5:a kom Bengt med 1 800g och 6:a Lennart med 1 350g. Totalt kom det upp 9 fiskar, det är inte många med tanke på antalet duktiga fiskare men det vart svårt att locka dem till hugg. Lagsegern gick till lag nr 2 som fick 4 fiskar och med denna seger har de nu 10 poäng och leder ligan. På andra plats kom lag nr 3 med 3 fiskar och det ger dem 7 poäng. Lag nr 1 kom på tredje plats med sina 3 fiskar och även de hamnar på 7 poäng.

 

Efter invägningen så blev det till att äta Görans goda Chiligryta och de som ville fortsatte att fiska eller så tog man sig en vilopaus. På kvällen var det Conny som ställde till med baluns med en tre rätters middag. Vi fick börja med räkkrustader för att sedan fortsätta med baconlindad ostfylls bakpotatis och det var 3 sorters ost i fyllningen. Till efterrätt med det marängtårta med glass. Vi lät oss alla smaka och dåsigheten tog sedan över men ett lotteri hann vi avverka. Pokergänget höll inte på så länge denna gång så de fisk några extra timmars sömn denna gång :-)

 

Söndag och eget fiske är det som gäller, många tar det bara lugnt och struntar helt i att lösa nytt kort och plockar med fiskegrejerna och packar ihop sina grejer. Några gav sig ut och fiskade men med klent resultat, ingen fisk alla ville visa sig. Vid lunchtid började vi städa av stugan och så började vi droppa av en efter en. Vi kommer troligen tillbaks nästa år igen. Deltagare:(Göran Brandt, Sven-Erik Rickard, Conny Lindqvist, Stig Göransson, Bengt Fransson, Lennart Bundy, Patrik Rickard, Karl-Åke månsson, Kurt Grip, Michael Hammarlund samt Johannes Rehn och Veikko Lathi som kom på besök).