SFK GRIPEN

Dagbok 2017

KM-10 2017-12-02

Så blev äntligen årets sita tävling av efter två inblåsta försök. Vi får tacka Ulf som trotts alla vemödor med inställda turer trotts allt ställde upp så att vi fick vår sista tur avklarad.

Tredje gången gilt brukar man säga och så blev det denna gång då två försök innan har blåst inne. Utsikterna inför dagen var att det skulle blåsa omkring 8 s/m så vi räknade med att vi skulle gå mot Köpenhemn men Uffe ville testa upp mot Vikhög. Vi gjorde första stoppet strax utanför ön mest för att kolla strömmar m m men sedan tuffade vi vidare mot Vikhög. Efter några resultatlösa drivor så meddelade uffe att det blir Köpenhamn och så vi kunde förbereda oss på lite båtåka men det visade sig vara ett lyckodrag. Redan vid första drivan hade vi kontakt med torsk av bra storlek och Karl-Åke satte ribban för största fiske med sin första torsk på 7 430g. Det visade sig sedan hålla hela vägan och han vann största torsk tävlingen. Vi hade många fina drivor med fin torsk och det var inte många som fick återutsattes p ga att de var för små. Det blev totalt 95 st på 21 man. Dagens segrare blev Krister Rehn med 7 fiskar men han var den ende av de som hade 7 som vägde in. På delad andra plats kom Patrik och Carlos som även de fisk 7 st. Därefter kom det 5 st med 5 fiskar där Karl-Åke gisk segrande ur den striden med sina 19 380g och på andra plats kom Veikko med 13 400g av dessa 5 då de var de enda som vägde in, övriga hade rensat eller gett bort fisk!! Lagsegern gick till lag nr 3 som fick 21 st och slutade på 30 poäng. Lag ner 1 blev två med sina 19 torskar och det ger dem en 31 i slutpoäng. Trotts att lag nr 2 kom på tredje plats med sina 17 torskar så slutar de på 40 poäng och vinner därmed lagtävlingen 2017. Klubbmästare blev Patrik med 98 poäng. På andra plats kom Conny med 79,5 poäng. Göran tog hem tredjeplatsen med sina 62,5 poäng.

 

Vi kan med året i facit konstatera att vi än en gång har haft ett trevligt fiske tillsammans i glada fiskevänners lag och att många i klubben är duktiga fiskare. Vi i styrelsen tackar för ett mycket trevligt år och vi hoppas att nästa år blir minst lika trevligt.

 

Mvh,

Styrelsen.

 

P.S. Vi får önska alla en mycket trevlig Jul och ett Gott Nytt År och så ses vi till årsmötat nästa år. Kallelse kommer snart. Är det några motioner eller fiskeförslag så bara kom med dem så vi kan delge dem innan mötet. Skitfiske på er alla så ses vi nästa år. D.S.

 

DSC 0004b
Karl-Åke med sin 7 430g torsk.