SFK GRIPEN

2018-04-20--22 Brostorp

Ja då har vi varit uppe och fiskat i Brostorp, vi hade som vanligt en mycket trevlig helg med blandat fiske. För en del gick det bra för andra inte alls. Ett gäng åkte upp på fredag FM och träffade Kennth och bara tog det lugnt innan de började fiska. Övriga droppade in allt eftersom. När det närmade sig 19-tiden var grillen igång och det grillades hamburgare som vi avnjöt i halvdunklet, utlottning för utgång fixades och sedan drog pokergänget igång men det var inte samma fart i dem som vanligt, kan bero på diverse förkylningar.

Vi startade upp kl 07:00 på lördagen och skulle hålla på till 12 och efter det invägning och lunch. Kurt var den som tog sina 3 fiskar först och det gjorde han redan halv nio. Patrik var näste man till 3 och tog därmed andra platsen. Det var många som fick två fiskar snabbt i början men sedan hände det inget mer hur de än jagade. När tiden var ute kunde vi konstatera att Kurt och Patrik var de enda som fick tre fiskar. På tredje plats kom Krister med sina två fiskar och de vägde mer än Connys fast de var rensade, Conny kom på fjärde plats. Lennart och Göran var sedan de enda som var sin fisk, övriga blev utan. Totalt kom det upp 12 st. Lagsegern gick till lag nr 1 som fick 6 fiskar och har nu 10 poäng. Därefter kom övriga lag med två fiskar men med totalvikten 2890g till fördel så kom lag nr 4 på andra plats och har nu 7 poäng. Lag nr 4 tog tredjeplatsen med sina 2630 och har nu 6 poäng. Lag nr 2 knep jumboplatsen med sina 2330g och har nu 6 poäng. Eftyer invägningen så bloev det Chili Con Carne a la Brandt och vi lät oss väl smaka. Därefter infann sig Paltkoman men några släpade sig ner till vattnet för att fortsätta fisket för ett par av oss hade inte fyllt kvoten på fiskekortet under tävling.

 

På kvällen så hade Conny fixat till en trerätters som han kallade Italiensk med ett sting av Skåne. Som förrätt blev det italienska skinkor, salamis, patéer, ost ja en massa gott och mycket, efter det var man tveksam till om man skulle orka varmrätten som var Skånsk kalopps men den slank ner den med. Till sist blev det Vinetta glass och fast vi redan var övermätta så försvann även den. Nu var det riktig paltkoma och den var nästan så påtalig att pokergänget funderade på att ställa in dagens enda spel, fler orkade de inte med.

 

På söndagen var det inte många som orkade ta fram fiskegrejerna igen otan de plockades ner och stugan började städas ut men några stycken hade inte fått nog och stod vid vattnet innan frukosten hade landat i magen. Vi kan även detta år konstatera att vi hade det mycket trevligt tillsammans och att fisket var nog rätt hyfsat ändå fast en del blev utan. Deltagare:(Kurt Grip, Patrik Rickard, Krister Rehn, Conny Lindqvist, Lennart Bundy, Göran Brandt, Kjell Olsson, Karl-Åke Månsson, Michael Hammarlund, Bengt Fransson, Johannes Rehn, Stig Göransson och Veikko Lathi)