Dagbok 2018

2018-10-18 - KM i torskfiske med M/S Tumlaren

Torskturen brukar vara populär men i år blev vi bara 10 ifrån Gripen och 7 från Spinnaren. Vi åkte med Tumlaren II och fick en lite gungig tur då det blåste omkring 6-8 s/m med lite hårdare byar. Uffe testade på att par ställen men vi inte träffade på någon fisk av storlek så det fick bli Danska sidan och Flackfort, det tar en stund att gå dit ifrån Limhamn så det blev mycket fiskesnack och taktik snack om hur man skulle lägga upp det hela. Vi kom dit samtidigt som Linda ifrån Landskrona. Uffe la sig vid sidan om och efter att par flytt gav sig Linda av igen då det inte hände mycket, Uffe valde att ligga kvar och testade ett nytt ställe och då hände det saker. Vi fick sedan ett kanon fiske och där det blev problem att välja vilka man ville behålla och vilka som man skulle släppa tillbaka. Många fina torskar på 3-5 kg kom upp och störst fick Veikko, en fin firre på 6,7 kg. En annan som vi räddade dagen på var Simon i SFK Spinnaren, han var mycket ledsen då folk runtomkring fick fisk men han ingenting. Micke gav han en röd/svart shadjigg och sa hur han skulle fiska med den och det dröjde inte länge innan en glad Simon kom rusande då han hade fått sin första torsk någonsin, ingen stor torsk men godkänd. Han fick senare ett fint hugg när han pilkade med sin jigg, en torsk på nästan 3,3 kg så hans dag var räddad.

 

Dagens segrare blev Patrik som fick totalt 17 st, på andra plats kom Stefan med 13 st. På tredje plats kom Kjell med 11 st och på 4:e plats kom Micke med 10 st. Alla fick fisk den här dagen och den var fin. Lagsegern gick till lag nr 1 som fick ihop till 41 torskar och som därmed avslutade med 39 poäng och tog hem lagsegern. På andra plats kom lag nr 3 som fick 35 torskar och avsalutar med 30 poäng och andra plats i lagkampen. På tredje plats kom lag nr 2 med 12 torskar och deras slutpoäng blev 26 poäng. Slutligen så lag nr 4 som med sina 3 torskar tog sig upp till 15 poäng. Deltagare:(Patrik Rickard, Stefan Rosenström, Kjell Olsson, Michael Hammarlund, Lennart Bundy, Göran Brandt, Johannes Rehn, Veikko Lathi, Karl-Åke Månsson och Therese Lathi + 7st från SFK Spinnaren)

Med alla resultat klara så ser vi att Patrik blev klubbmästare med sina 85 poäng och även tog hem tävlingen flest antal segrar, vi gratulerar honom till vinsterna. På andra plats kom Micke med 61 poäng och på tredje plats kom Stefan med 50 poäng.