SFK GRIPEN

Om oss

Om SFK Gripen.

SFK Gripen bildades ur spillrorna av dåvarande Telia IF's fiskesektion i Malmö 2002. År 2003 lades Telia IF's fiskesektion ner efter att ha varit verksam sedan 1979. Sektionen lades ner p.g.a. att den inte innehöll tillräckligt många medlemmar som var Telia anställda längre p.g.a. Telias utförsäljningar av olika enheter. Vi var dock vid det här laget ett sammansvetsat gäng och ville inte sluta på detta viset med att vi skulle söka nya vägar själva var och en så vi valde att starta en egen fiskeklubb och 2002 var det år som klubben bildades. Vi körde klubben parallellt med TIF fram till slutet av 2003 och 2004 stod vi på egna ben.

Vi försöker att inrikta oss på många olika typer av fisken och vi har många turer med Öresunds olika turbåtar med varierade inriktningar på vad vi fiskar. Även insjöfiske från både land och småbåt förekommer samt fiske i någon av åarna i Skåne. Ädelfiske i put and take sjöar ligger även på programmet och gäddfisket har nu även smugit sig in. För att mer se vad vi genomför för olika typer av fisken så hänvisar vi till vårt program med KM-tävlingar och utfärder. Vi försöker att dela upp fiskena så att en del är rena KM-tävlingar medans andra är utfärder.

Vi genomför även den populära och stora horngäddetävlingen på ön på Limhamn och har gjort detta sedan 2002. Tävlingen lockar till sig omkring 100 deltagare varje år och prisbordet som delas ut är ett av de större som finns till den låga anmälningsavgiften. Värdet på prisbordet har de senare åren legat på omkring 50-55 000 kr och 2009 kostade det 160 kr att delta. Mer om horngäddetävlingen kan du läsa om på vår speciella horngäddesida som enbart berör tävlingen.