SFK GRIPEN

Dagbok 2014

KM-9 Torskfiske med M/S Tumlaren II

Torskfiske med Tumlaren 29 november

Detta fiske med Gripen och Spinnaren var planerat till söndagen den 16 november, men bestämdes redan kvällen innan att ställas in p.g.a. kraftig ostlig vind och som dessutom, enligt prognos, skulle öka till dagen efter. Turen skulle dock kunna ha genomförts, men då med fiske i lä av skånekusten. Eftersom fisket senaste tiden varit mycket bättre på danska sidan behövde vi inte lång betänketid.

Läs mer: KM-9 Torskfiske med M/S Tumlaren II

KM-8 Flatfiskemete med Vandia

Den 9 november drog vi iväg med turfiskebåten Vandia ifrån Helsingborgs hamn kl 08:00. Vi skulle fiska efter öresunds platta fiskar, rödspätta, sandskädda och skrubba var de mest troliga fiskarna men även andra fick gärna hugga på våra agnade krokar. Vi delade båt med SFK Spinnaren och vi var totalt 25 st som åkte denna dag. Dagen började grå men vinden var tack och lov lätt och så höll det i sig under hela dagen även om solen ett tag gjorde ett halvhjärtat försök att bryta igenom. Fisket var trögt under hela dagen men trotts allt så blev det en del fisk. Tyvärr så har vi ingen större koll på hur många de tog i Spinnaren då de inte räknade sina fiskar. Dagens segrare blev Patrik som fick ihop 21 godkännda fiskar. På andra plats kom Göran med 17 st. Tredje platsen fick delas av Theres och Krister som vardera hade fått 16 godkända. Lagsegern gick till lag nr 1 som fick ihop till 88 flatfiskar och som nu har 30 poäng, Lag nr 2 kom på andra plats med sina 62 och är tätt i häl med sina 29 poäng. Lag nr 3 fick 21 fiskar och har nu 22 poäng. Deltagare: (Patrik Rickard, Göran Brandt, Therese Lahti, Krister Rehn, Conny Lindqvist, Michael Hammarlund, Johannes Rehn, Lennart Bundy, Sven-Erik Rickard, Bengt Fransson, Stefan Rosenström, Karl-Åke Månsson, Veiko Lathi samt 12 ifrån SFK Spinnaren)

 

Med bara en deltävling kvar så ser vi att Patrik Rickard kommer att ta hem klubbmästerskapet i år, han kommer även att ta hem flest antal segrar. Vi gratulerar Patrik till dessa titlar.

 

KM-7 2014-09-28 Sillfiske

Sillfisket verkar vara ett fiske som inte lockar så många längre vilket man kan se på antalet deltagare i år, endast 11 st anmälde sig till detta fiske. Vi hade tur som kom med när vi hade tänkt i år för när jag kollade så hade man glömt att anteckna oss i sina bokningar men det löste sig till det bästa ändå. Vi fick plats på "Nya" Svalandia (Den gamla båten gick under efter en explosionsartad brand utanför Trelleborg) och vi placerade ut oss efter den sida som vi blev anvisade. Vädet var lätt gråmulet men regnet hängde inte i luften. Svalandia stävade ut ifrån hamn och efter en stund så började fisket. Det var inga stora stim och sillen var av mycket varrierad storlek men skepparen var duktig på att hitta de små stimmen och vi fick mer än nog.

 

 

Läs mer: KM-7 2014-09-28 Sillfiske

KM6 - 2014-08-24 Fritt Insjöfiske

Dagens fiske på Ringsjön var ett av de sämsta i klubbens historia. På 13 man kom det upp 3 godkända fiskar vilket fås ses som ett magert resultat. Totalt så blev det ca 5 små abborrar och två godkända där Bengts var den största på 260g och Karl-Åkes näst störst på 250g. Minimimått för abborre var 25 cm. Göran fick en mört som går under övrig fisk och därmed gav en poäng. Det fiskades på många olika sätt och på många ställen i sjön men så här dåligt resultat har vi aldrig varit med om. Vi hade i alla fall tur med vädret, det blåsgte i så mycket som väderprognoserna sa och regnet som kom vid 14-tiden tog snabbt slut och nästa skur kom inte förrän vi hade fikat färdigt. Dagens segrare blev Bengt med sin enda abborre på 260g och som gav han 20 poäng. Karl-Åkes som även han hade en abborre som gav 20 poäng fick se sig slagen med ynka 10g då hans abborre vägde 250g. Göran som lyckades hitta en mört bland alla småborrar kom på tredje plats med sin enda poäng.

Läs mer: KM6 - 2014-08-24 Fritt Insjöfiske

KM-3 2014-04-27 Torskfiske med M/S Tumlaren II

Dags för vårens torskfiske och detta med M/S Tumlaren II tillsammans med SFK Spinnaren. Vi beslöt tillsammans med skepparen Ulf att satsa på grundvattenfiske och när tävlingarna var slut, var klubb hade var sin tävling, så visade det sig att det var ett klokt val och att Ulf var duktig på att hitta bra platser med fisk. Vi skulle vara ute mellan 07:00-13:00 så det fanns lite extra tid för båtfärd då vi troligen skulle få minst 4 tim fisketid ändå.

 

 

Läs mer: KM-3 2014-04-27 Torskfiske med M/S Tumlaren II

KM-5 Mete i Sege å

Sege å vid sidan av Spillepengen är inte den trevligaste fiskeplatsen man kan tänka sig men i ån finns det mycket vitfisk av olika arter och en hel del av dem blir rätt stora. Den 8 juni skulle vi se hur det stod till med dessa och modernt mete var metoden. Vi skulle fiska mellan 10:00-14:00 men då det är en del förberedelser med detta fiske med sila maggot, blanda mäsk, tackla spön m m så var det många som var på plats i god tid innan. Väderutsikterna var att det skulle vara 20-24 grader och mestadels sol vilket visade sig stämma men ett par moln drog över och släppte ifrån sig ett par droppar.

 

 

 

Läs mer: KM-5 Mete i Sege å

KM-2 och utfärd till Brostorp 11-13 april

Vi fick en mycket trevlig och härlig helg i Brostorp och som vanligt var det ett gäng fisketokiga typer som åkte upp redan på fredag FM för att man skulle hinna fiska in sig. De hade ett mycket givande fiske och på EM dök resten av gänget upp och det blev en del snack innan grillen tändes och hamburgarna åkte på. Denna helg var det Conny och Göran som fixade all mat och till grillen hade Conny fixat hamburgare med tillbehör. När myggen blev för jobbiga flyttade vi in i stugan och kortlapparna åkte fram.

 

 

Läs mer: KM-2 och utfärd till Brostorp 11-13 april

KM-4 2014-05-17 Horngädda

Lördagen den 17 maj genomfördes vårt KM i horngäddefiske. Platsen blev som vanligt vid Falsterbokanalen på Östersjösidan. Vi samlades strax före kl 7 på badplatsens parkeringsplats och tävlingstiden blev kl 0700-1100. Det var väl ingen sommarvärme precis men rätt behagligt väder ändå. Även om vi önskat att det var lite mindre blåsigt så var det inga problem med att kasta.

Läs mer: KM-4 2014-05-17 Horngädda

2014-03-09 - Utfärd till Klagshamn

Den 9 mars hade vi kustfiskeutfärd på programmet och länge såg det ut som om vi bara skulle bli 3 st men det stärktes upp med ytterligare 2. Även ett par ifrån SFK Spinnaren slöt upp och vi hade en trevlig dag i Klagshamn. Att det blev Klaghamn och inte Ålabodarna som först hade annonserats ut var p g a vädret, på badsidan i Klagshamn kunde vi fiska relativt lugnt. Jag och Ernst vadade och Ernst förgick med gott exempel och hade flytväst, att trilla och fylla vadarna med vatten kan få katastrofala följder men har man flytväst har man ökat på sina chanser att man kan få fiska fler ggr.

 

Tyvärr så var inte fisken hemma eller så stod de på surfsidan där man inte kunde stå och fiska och kunde lugnt gotta sig på märlor och annat gott utan störande fiskare. Ernst var den enda som hade haft något på en liten stund.

 

Efter ett par timmar så kände vi att hungern började göra sig på tal så grillkolen åkte fram och grillen tändes, Göran fick inviga sin fina portabla grill :-)

Vi hade bjudit in killarna ifrån Spinnaren att delta i vår grillning och Lasse hade även tagit med sig kryddstarka korvar.