SFK GRIPEN

Dagbok 2010

KM-10 / 2010-11-27

Sista fisket för i år och vädret var verkligen inte på vår sida idag. Vi stod en stund och väntade vid kaj men de sista i truppen dök inte upp så vi blev 19 av 27 anmälda och det enda smolket var att avhoppen var från klubbmedlemmar. Bertil kom men valde att åka hem när han såg vädret och ingen klandrar honom. Väderprognosen inför dagen var mestadels upphåll men en del snöbyar och 6-8 s/m men det blåste minst 10-15 s/m med mer i byarna men snön kom och gick som beskrivet. Ulf valde att gå ner till Dragör för att vi skulle få lite drägligare fiske i denna vind men där fanns inte en torsk. Ulf valde då efter ett antal flytt att vi skulle gå upp mot Köpenhamn och det visade sig vara ett lyckat drag.

Ulf valde att testa ett nytt område utanför vindmöllorna vid Köpenhamn och det visade sig vara ett lyckat val för när vi drog in över kanten mot möllorna så blev det många böjda spön. Ulf testade även att lägga fören mot vågorna och knuffa på med motorn emellanåt men efter ett försök gick han tillbaka till det vanliga drivfisket som visade sig vara mer fiskgivande.

Vädret var en blandning mellan hård vind och snöstorm men det glömde man när torskarna högg även om det drog kallt om händerna. När turen var slut och Ulf valde att gå tillbaka kunde vi konstatera vem som blev klubbmästare, det blev Patrik med sina sista 13 torskar han vann dagens tävling. Vi gratulerar Patrik Rickard till ännu en inteckning som klubbmästare. På andra plats kom Karl-Åke med sina 8 torskar och tack vare det så stegade han sig upp i listan och blev tvåa i klubbmästerskapen. På tredje plats kom Göran Brandt med sina 7 torskar. Sven-Erk lyckades hålla sig kvar i toppen tack vare ett par vinster tidigare i år och fick tredje platsen fast han inte var med idag. 

Lagtävlingen var mycket spännande in i det sista och det visade sig att lag nr 1 drog högvinsten med sina 29 torskar och får därmed ihop till 36 poäng. Tätt därefter kom lag nr 3 som fick ihop 15 torskar och slutar på 35,5 poäng. Lag nr 2 kom på tredje plats med sin enda tävlande som fick 4 torskar och slutar på 32.5 poäng. Även lag nr 4 hade en enda tävlande och han fick 2 fiskar och med dessa slutar de på 18 poäng. Vi gratulerar lag nr 1 till vinsten i år. Vinnande lag består av: Patrik Rickrad, Stefan Rosenström, Michael Hammarlund, Karl-Åke Månsson och Leif Jaxbo. Totalt idag kom det upp 50 torskar i klubbtävlingen och totalt på båten med gäster kom det upp 106 st. Deltagare:(Patrik Rickard, Karl-Åke Månsson, Göran Brandt, Michael Hammarlund, Evert Bengtsson, Kurt Grip, Clas Melander, Lennart Bundy, Leif Jaxbo, Krister Rehn, Rolf Jönsson och Göran Rydgren samt 6 externa).

KM-9 / 2010-11-07

Den 7 november samlades vi 18 st från klubben och 2 gäster vid hamnen i Helsingborg. Vi skulle ut på 7-timmars flatfiske med Ellinor och vädret verkade lovande med svag vind och ingen nederbörd i sikte. Ellinor tog sikte på Helsingör och leverans av borstmask för att därefter gå norrut mot "Lappen". Uppe vid "Lappen" låg redan ett par båtar och snart hade vi våra nyinköppta borstmaskar i vattnet. Det var ingen huggsexa men det kom upp en del flata där de flesta fick återgå till sitt våta element för att växa till sig. Det blev en blandad samling av sandskädda, skrubbskädda och rödspotta som fick se dagens ljus från ovan men de flest blev återutsatta även om de höll minimimått. Stundtals känndes det som om det var mycket trögt men med facit i hand kunde vi konstatera att vi hade haft ett mycket bra fiske överlag.

Dagens segrare blev Olle med 38 godkännda flatfiskar och på andra plats kom Patrik Rickard med 37 st. Tredjeplatsen knep Conny som fick 34 flata godkännda fiskar. Lag nr 3 vann dagens tävling då de fick ihop till 143 flatfiskar och det ger dem nu en ledning med 31,5 poäng. Lag nr 2 kom på andra plats med 127 st och får ihop till 29 poäng. På tredje plats kom lag nr 1 med sina 98 fiskar och har nu 31 poäng. Lag nr 4 skarapade ihop till 82 fiskar och har nu 16 poäng. Inför den sista tävlingen är det nu tajt om första platsen där 3 lag har chansen till seger alldeles beroende på hur det går för de övriga. Totalde denna dag kom det upp 450 flatfiskar inom klubben och med de två gästerna blev det 479 st. Deltagare:(Olle Möller, Patrik Rickrad, Conny Lindqvist, Stefan Rosenström, Sven-Erik Rickard, Kurt Grip, Lennart Bundy, Göran Brandt, Patrik Möller, Evert Bengtsson, Clas Melander, Kjell Olsson, Veikko Lathi, Bengt Fransson, Michael Hammarlund, Krister Rehn, Karl-Åke Månsson, Rolf Jönsson och gästerna Cornelia och Johannes).

 

Veikko med sin reg på skrubba, 1000 g precis vägde den.

 

KM-7 / 2010-09-25

Sillfiske med Vandia brukar vara ett säkert kort när det gäller deltagarantal men då vi har blivit mycket decimerade under året p g a medlemmar som hoppat av och andra frånfällen så behövs det inte så många som inte kan innan vi blir mycket få. Vi blev 15 st från klubben och 3 externa som träffades innan kl 0800 då Thomas stävade ut från Helsingborgs hamn och efter 10 min började fisket. Han behövde inte flytta båten ofta utan gjorde det bara så att vi skulle få drag resp släpsida lika många ggr var under fisketiden. Sill fanns det gått om och stor sill var det med. Det rapporterades in 4 st reg under tiden där den största var Karl-Åkes sill på 400g. Det fanns säkert ett par reg till som inte uppmärksammades och många låg precis under regvikt.

Bengt Fransson fick en mycket fin makrill på 1060g men den var för liten för reg.

Bengts makrill på 1060g

 

Läs mer: KM-7 / 2010-09-25

KM-8 / 2010-10-16

Inför dagens ädelsfiske så hade vi som första klubb hyrt damm 2 i Sallerup. Den som hyr dammen får även fiska med spinnspö och det skulle bli intressant om det var någon skillnad. Vi blev 13 st som skulle göra livet surt för damm 2's regnbågar med både fluga och drag. Även Veikko skulle firas av idag då han fyllt 50 för någon dag sedan och det bjöds på tårta efter tävlingen. Vi hade tävling mellan 08:00-12:00 för att sedan grilla lite korv innan vi gick upp till boden för att njuta av tårtan. Själva fisket var trögt och vi såg en hel del fisk som simmade förbi men som även var helt ointresserade av både flugor och drag fast de presenterades lockande framför nosen på dem. Veikko vann denna tävling då han var den ende som fick två fiskar vilket var passande då han nyss fyllt år. Karl-Åke tog hem andra platsen men en regnbåge på 3100g och Krister knep 3:e platsen med 50 g för Micke då hans vägde 2600g och Mickes 2550g. Lag nr 2 och 3 fick dela på första platsen då båda lagen hade 3 fiskar som totalt vägde 7100g tillsammans. Lag nr 2 har nu 25,5 poäng och lag nr 3 har 26,5 poäng. Lag nr 1 kom på tredje plats med sina två fiskar och leder än med 28 poäng. Lag nr 4 som denna gång inte fick någon fisk står kvar på 14 poäng. Totalt kom det upp 8 regnbågar till en vikt på ca 19,8 kg vilket var långt ifrån de 70 kg som sattes ut inför detta fiske.

Efter prisutdelningen firades Veikko av och Göran B berättade vad han hade fått av släkt och vänner och så delade han ut ett presentkort på insamlade pengar från fiskekamraterna till flymasters butik. Efter tårtan så var det fritt fiske fram till dess dammen stängde och under den tiden tog Veikko 2 nya, Patrik R 1, Kurt 1 samt 2 till så totalt kom det upp 14 fiskar på knappt 35 kg, det betyder att vi fick knappr upp hälften av det som satts i för dagens fiske och veckan innan var det även en stor isättning inför Spinnarens KM-tävling i flugfiske. Deltagare: Veikko Lathi, Karl-Åke Månsson, Krister Rehn, Michael Hammarlund, Göran Brandt, Lennart Bundy, Bengt Fransson, Patrik Rickard, Leif Jaxbo, Kurt Grip, Clas Melander, Evert Bengtsson och Kent Larsson)

Utfärd 2010-09-10--12

Helgen den 10-12 september var det dags för utfärden till Brostorp, den var en belöning som tack för hjälpen vid årets stora horngäddetävling. Ett gäng åkte upp redan på fredagsförmiddagen för att installera sig, fiska lite och bara ha det skönt. Stugan som egentligen är Kristianstad Sportfiskeklubbs klubbstuga var förberedd för 12 boende och hade så gott som allt man kan behöva. Vi som åkte upp innan hade en skön dag med avslappning och fiske där några av oss lyckades lura några av Brostorps svårflirtade regnbågar. Resten av gänget kom lite senare på kvällen och när alla hade anlänt startade vi grillen och grillade korvarna som Conny hade med sig. Alla åt med god aptit och skölde ner med kall öl. Efter lite snack om fiske, fiskehistorier och vardagliga ting så drog vi oss in när det började kyla på. Ett gäng tog fram kortleken medans de övriga fortsatte att berätta rövarhistorier om den stora som de nästan hade fångad.

Läs mer: Utfärd 2010-09-10--12