SFK GRIPEN

Dagbok 2011

KM-8 / 2011-11-20

Plattfisketur med Vandia stod nu på programemt och som vanligt var det Thomas som var skeppare. I år delade vi turen med SFK Spinnaren vilket var ett trevligt inslag och säkert återkommande. Vi blev 14 deltagare ifrån klubben och 7 från SFK Spinnaren samt tre gäster. Det som var lite tråkgt var att dimman låg tät över hela södra Skåne så för Thomas fanns det inte så många platser att välja på då sikten var så dålig.

Läs mer: KM-8 / 2011-11-20

KM-7 + Utfärd Harasjömåla 2011-10-14--16

Så var det dags för oss att gästa Harasjömåla och dess sköna natur och många fiskevatten. Det var ett tag sedan vi var här uppe med klubben och i år skulle vi även prova ett nytt boende. "Smørhullet i Sverige" som är en stuga i Näbbeboda och som vanligt var vi ett gäng som redan drog upp på fredagsförmiddagen för att fiska in oss på Harasjömålas regnbågar och det gick rätt bra för en del av oss men så var det inte tävling idag :-)

 

 

Läs mer: KM-7 + Utfärd Harasjömåla 2011-10-14--16

KM-5 Fritt Insjöfiske 2011-08-21

Dags för lite insjöfiske, vi samlades vid Ringsjöfisk och då de inte öppnar grinden innan 0900 fick vi parkera på utsidan på den lilla parkeringen. Vi var 14 deltagare varav 11 st var från klubben och alla var taggade för att tampas med de större abborrarna, gäddorna och gösarna i Ringsjön. Vi fördelade oss i båtarna och en halvtimme försent enligt programmet drog vi iväg.

 

 

Läs mer: KM-5 Fritt Insjöfiske 2011-08-21

KM-6 Sillfiske 2011-09-25

Den 25 september var det dags för ett av årets stora begivenheter men i år verkade intresset för sillfiske ha svalnat betydligt. Vi skulle ha blivit 20 man med ett par externa men slutade på 17. I år skulle vi åka med Rååbåtarna bara för att prova lite nytt samt att priset var lite lägre när vi bokade. När vi anlände till hamnen i Råå låg nästan Öresund spegelblank, bara lätta krusningar syntes och solen började värma bort dimman.

 

 

Läs mer: KM-6 Sillfiske 2011-09-25

KM-9 / 2011-12-11

Slutligen så blev turen av även om det såg ut att blåsa inne även denna helg men med vindbyar på 9 s/m så valde skepparen att gå ut. Vi skulle egentligen ha fiskat den 27 november men fick flytta fram tävlingen då den blåste inne. Vi hade som i våras bokat med Tumlaren men även denna gång fick det bli Amigo då Tumlaren efter sin sista grundstötning blev så illa tilltygad att båten fick skrotas. Istället för att hyra hela båten denna gång valde vi att ta platser på en ordinarie tur då vi från början endast skulle bli 12 man men det hela slutade med att vi blev endast 9 man (10 med vår gäst Bertil Andersson). Det var inte Ulf som var skeppare idag utan Thomas och han sa att han tänkt sig åka över mot Danska sidan för att få lite lä men tydligen så ändrade han sig på halva vägen och gick mot Barsebäck. Vi gjorde många stopp utan så mycket som en känning och det dröjde ett bra tag innan vi fick en driva där det hög nästan på alla spön och de första torskarna fick syna däcket men den "bulan" var inte stor och det var snabbt över. Thomas flyttade sedan ett par gånger men vi fick ingen mer sådan "bula".

Läs mer: KM-9 / 2011-12-11