SFK GRIPEN

Dagbok 2012

KM-9 2012-12-02 Torskfiske med Tumlaren 2

Så blev den ändå av vår sista KM-tävling för i år. Den först planerade tävlingen blev inställde p g a för hård vind och nytt datum sattes till 2 dec och då med turbåten M/S Tumlaren 2. Det visade sig bli ett mycket lyckat byte när det gällde fisket men tyvärr var det en del som inte kunde vara med på detta sista fiske tack vare flytten. Den 2 december visade sig även bli årets första riktigt snöiga dag men vi hade tur att viden inte låg på allt för hårt så det gick att uthärda. Snöandet höll på hela dagen och det började mot slutet bli halt på däck på en del platser, morgonens skottning och saltning hade gjort sitt.

Läs mer: KM-9 2012-12-02 Torskfiske med Tumlaren 2

KM-8 2012-11-18 Bottenmete med Vandia

Den 18 november träffades vi tillsammans med SFK Spinnaren i Helsingborgs hamn där vi hade bokat Vandia till dagens 7-timmars tur mellan 8-15. Vädret var gråmulet med lätt dimma och regnet hängde i luften men vinden var lätt, omkring 5 s/m skulle jag tippa. Vi blev till sist 25 av de 28 som var anmälda totalt där vi var 15 man, endast en kunde inte. Fördelning av lotter för platser och maskburkar fördelades och Thomas stävade ut från hamnen ut mot Danska sidan. Vi började vårt fiske strax söder om Helsingörs inloppet och snart började de första sandskäddorna landas. Det blev många sandskäddor som inte höll måtet som återutsattes men även många av de som höll sina 25 cm återutsattes. På övrig fisk hade vi 30 cm allt efter skepparens minimimått som han har på båten och det är hans regler som gäller.

 

Läs mer: KM-8 2012-11-18 Bottenmete med Vandia

KM-6 2012-09-30 Sillfiske

Då var årets sillfiske avklarat men tyvärr så får vi nog se oss om efter ett annat alternativ till nästa år då vi inte fick det antal externa som vi brukar kunna skrapa ihop. Det känns som om sillfiske inte längre är så populärt som det var förr vilket jag även ser hos andra klubbar. Idag så åkte vi med båten Tärnö och vi fick gott om plats på denna stora båt, vi kunde alla stå längs med ena sidan utan att det blev trångt då vi endast var 12 st med hjälp av Bertil.

Läs mer: KM-6 2012-09-30 Sillfiske

KM-7 2012-10-19--20 Gäddfiske

Nu har vi varit på besök i Blekinge skärgård, närmare bestämt i Järnavik. Vi har hyrt sugor och båtar av Åke som har Svalemåla stugby och vi såg fram emot denna helg som skulle ge oss ett nappatag med Blekingegäddorna. Vi träffades på fredagen och vi fördelade oss lätt i de två stugor som vi hade hyrt då vi endast blev 7 man. Det blev korvgrillning och efter det pokerkväll med lite god dricka :-)

 

 

Läs mer: KM-7 2012-10-19--20 Gäddfiske

KM-5 2012-08-26 Fritt insjöfiske Ringsjön

Den 26 augusti träffades gänget utanför grindarna till Ringsjöfisk. Vi var 12 st som skulle ge oss ut på Ringsjöns vatten och leta upp dess innevånare. Väderutsikterna inför denna dag hade inte varit lovande men ösregn, blåst och åska men tack och lov uteblev allt det så vi fick ett riktigt fint fiskeväder med sol och lagom med vind. Strax efter 9 så kunde vi ge oss ut på Ringsjöns vatten och alla styrde mot Klinta för att börja där med abborrfisket.

 

Läs mer: KM-5 2012-08-26 Fritt insjöfiske Ringsjön