SFK GRIPEN

Dagbok 2015

KM-9 Torsk med Tumlaren II 2015-11-15

Då var det så dags för årets sista KM-tävling och som traditionsenligt blev det torskfiske och även detta år var det Uffe med M/S Tumlaren II som fick visa att han kan detta med att hitta torsk. Vi blev 34 st denna dag då vi delade båt med SFK Spinnaren och det var mycket trevligt att det blev en sådan uppslutning. Gårdagens blåsande var ett minne blott då vi började dagen med 5-6 s/m som mot slutet av dagen mojnade ner ännu mer, t o m solen tittade fram. Vi klarade oss ifrån de eventuella små regnbyar som kunde komma, de såg ut att gå längre söderut. Uffe styrde ut på öresundsvatten och ett tag trodde vi att vi var på väg till Danska sidan men så la han om kurs och styrde mot Vikhög. Det blev ett mycket lyckat drag och fisket var mycket bra med många torskar mellan 3-6 kg, nästan övervägande av torskarna låg däromkring. Torsken verkade vara på jakt i mellanvattnet då många torskar fångades på rent spinnfiske istället för traditionsenlig torskpilkning efter botten. Även strömmarna gjorde det svårt att hålla botten med 60g drag utan man fick gå upp till 80-90g för att ha mer bottenkänning. Det man fick göra var att kasta ut, släppa ut tills man fick slaklina och sedan pilka hem en bit för att sedan spinnfiska resten och det gav ett flertal många grymma hugg av jagande torsk. Ett lite annorlunda fiske men lärorikt.

 

Läs mer: KM-9 Torsk med Tumlaren II  2015-11-15

KM-8 Plattfiske med Vandia 2015-10-18

Äntligen dags för ett av årets efterlängtade fisken. Plattfiske från turbåt är ett spännande och mycket aktivt fiske om man skall ha chans på de stora och man måste vara mycket uppmärksam på de små signalerna om att det är stor fisk som är framme. Även i år delade vi båt med SFK Spinnaren så vi blev 26 totalt. Turbåten var förstås Vandia då det är Thomas på Vandia som lyft fram detta fiske och är en av de främsta på att hitta fisken i sundet. Vädret är inte riktigt på vår sida, det blåser visserligen inte så mycket men det är grått och disigt. Vi har en 7-timmar lång tur framför oss där vi hoppas att vi skall få med oss några fina rödspottor, skrubbor, sandskäddor och kanske några överraskningar. Thomas provar runt på en del grunda ställen där vi då och då hamnar över huggvilliga fiskar men inte av några storlekar. Thomas beslutar att vi testar ett par djupare ställen och här får vi kontakt med sej av mycket min storlek men inte så mycket plattfisk. Vi går norr om Helsingör och testar några ställen innan vi mot slutet går tillbaka mot Helsingborg och testar skrubba på några kända ställen. När turen är över kan vi räkna in 137 godkännda plattfiskar där merparten blev återutsatta, det bler fler men då SFK Spinnaren inte räknade sina fiskar då deras tur var en utfärd har jag inte det exakta antalet fiskar. Dagens segrare blev Conny som fick 15 godkända. Sedan kom Lennart och Magnus på delad andra plats med 13 st. Lagsegern gick till lag nr 1 som fick totalt 63 godkännda fiskar och som nu har 40 ointagliga poäng. Striden ligger nu om andra platsen där lag nr 2 tog en viktig poäng och det ger dem 25 poäng med sina 44 fiskar. Lag nr 3 som fick 30 fiskar hamnar på 28 poäng. Med 3 poängs skillnad så ser vi nu vilket lag som kommer att bli tvåa då poängskillnaden mellan 1:a och 3:e platsen är 2 poäng. Deltagare:(Conny Lindqvist, Lennart Bundy, Magnus Abrahamsson, Patrik Rickard, Kurt Grip, Johannes Rehn, Göran Brandt, Kjell Olsson, Veikko Lathi, Michael Hammarlund, Sven-Erik Rickard, Evert Bengtsson, Karl-Åke Månsson, Mattias Johansson, Krister Rehn, Stig Göransson, Stefan Rosenström och 8 ifrån SFK Spinnaren)

KM 7 Sillfiske 2015-09-19

Årets sillafiske blev lagd till Råå där vi samlades denna mulna dag. Regnet låg i luften men vi hoppades innerligt att det inte skulle bli någon nederbörd. Vi hade hyrt platser och vi blev totalt 13 st. Detta tycker vi fungerar bra och det kommer vi att fortsätta med. Vi stävade ut på öresundsvatten och vi hade ett rätt bra fiske första 1,5 timmen innan vi gjorde en förflyttning och sedan hittades inte stimmen i samma utsträckning. 

 

Läs mer: KM 7 Sillfiske 2015-09-19

KM-6 Fritt Havsfiske i Kattvik 2015-08-23

Det var 5 år sedan vi var i Kattvik sist så det skulle bli trevligt att stifta bekantskap med den lilla hamnen i Kattvik och dess glada och trevliga befolkning. Vi hoppades att makrillfisket skulle vara lite bättre än sist och att vi skulle få träffa på en del andra arter då vi hade en arttävling. Arttävlingen gick ut på att första fisk i någon godkännd art (det finns några som är borttagna i tävlingssammanhang) fick 10 poäng och därefter 1 poäng per fisk. Makrill och sill sattes ett maxantal på 50 st.

Läs mer: KM-6 Fritt Havsfiske i Kattvik 2015-08-23

KM 3 Torskfiske 2015-04-25

Vi hade en mycket trevlig tur med SFK Spinnaren som vi delade båt med och Uffe som visade var torsken fanns. Vi drar till Danska sidan sa han och det visade sig vara ett lyckodrag. Han stävade mot Dragör och där hade vi ett mycket bra fiske med fin torsk. Även vädret höll sig fast det var mycket gråa moln så var det inte många regndroppar som föll ur dessa under våra timmar på öresund. Patrik var den som fiskade bäst under dagen i vårt gäng och han fick ihop till 20 fiskar vilket gav han segern. På andra plats kom Mattias ihärdigt jagande men fick se sig slagen då han fick ihop till 19 torskar. På tredje plats kom Kjell med 16 torskar. Lagsegern gick till lag nr 1 som fick 72 st. Lag nr 2 kom på andra plats med 65 och lag nr 3 på tredje med 51 torskar. Nu leder lag nr 1 med 15 poäng och på andra plats ligger lag nr 2 med 11 poäng och strax därefter ligger lag nr 3 med 10 poäng. Totalt kom det upp 268 torskar på 25 man, 188 torskar till SFK Gripen och 80 till SFK Spinnaren. Karl-Åke fick dagens fisk, en gråsej på 1,43 kg. Dagens största torsk fick Conny, 4,3 kg och Stefan näst största på 4,03 kg. Deltagare:(Patrik Rickard, Mattias Johansson, Kjell Olsson, Lennart Bundy, Michael Hammarlund, Magnus Abrahamsson, Conny Lindqvist, Kurt Grip, Göran Brandt, Bengt Fransson, Stefan Rosenström, Karl-Åke Månsson, Sven-Erik Rickard, Evert Bengtsson, Kent Larsson och tio deltagare ifrån SFK Spinnaren)

KM-5 Mete Sege å 2015-06-07

Mete är tyvärr det fiske som drar minst folk, varför kan man undra då det är rätt rogivande att sitta och glo på ett flöte för att ana den minsta lilla rörelse som kan indikera att det är fisk framme. Vi blev 7 st som denna soliga men kalla dag ställde upp. Några optimister kom i shorts och kortärmat men de fick ta på sig lite mer då det var kallt fast det var lite sol.

 

 

Läs mer: KM-5 Mete Sege å 2015-06-07

Brostorp 2015-04-10--12, KM 2 och utfärd

Helgen den 10-12 april skulle vi besöka Kristiandstad Sportfiskeklubbs klubbvatten och låna deras klubbstuga för en skön helg i glada fiskevänners lag. Soligt och skönt väder var beställt och vi blev hörsammande vi fick en mycket skön och behaglig fiskehelg. Som vanligt var det ett gäng som drog upp redan på fredags FM och träffade Kenneth ifrån KSFK och installerade sig i stugan och gjorde iordning fiskeutrustningen. De hade ett mycket bra fiske under fredagen och var mycket nöjda med dagen. Allt eftersom dagen forlöp så dök det upp fler och fler och mot kvällningen så var vi fulltaliga och Conny startade grillen, det skulle bli hamburgare som kvällsmål. Efter maten drog vi oss in i stugan och lottade utgången inför lördagen och sedan var det fria aktiviteter, d v s kortlapparna åkte fram och pokergänget satte igång och de andra satt och lurade varandra med olika fiskehistorer.

Läs mer: Brostorp 2015-04-10--12, KM 2 och utfärd

KM-4 Horngäddefiske 2015-05-16

Det blev en kall dag i maj, inte mer är 10 grader och kalla vindar och en sol som gömde sig bakom gråa moln. Fisketid som vanligt mellan 07:00-11:00 vilket bettyde att man fick stiga upp i arla morgonstund för att ta sig ner till piren i Höllviken. Vi blev 11 man som kom denna gråa dag och vi var många som slet för att få ett enda hugg, det var mycket trögfiskat då näbbisarna inte alls var på hugget.

Läs mer: KM-4 Horngäddefiske 2015-05-16

KM-1 2015-03-22 Bottenmete

Inte kunde vi lite på Kung Bore i år heller, ingen is inom rimliga köravstånd under hela säsongen. Vi fick nöja oss med reservfisket bottenmete vilket skulle visa sig denna gång inte vara så tokigt. Vi fick ett härligt "vinter" väder med -5 grader strålande sol och 1 s/m vind när vi träffades strax innan halv åtta denna söndagsmorgon vid Gröna Räcket. Vi hälsade två nya medlemmar, Magnus och Mattis, mycket välkomna i klubben. Nytt för i år var att vi utökade tävlingssträckan mellan norra och södra piren av småbåtshamnarna och att man fick använda bil för förflyttning. Det visade sig fungera bra och kommer nog att användas fler gånger. Ett gäng drog iväg efter genomgången och resten stannade kvar vid räcket. Vi hade bestämt fisketid mellan 8-12 och senaste invägning 12:30 vilket alla han till utan problem. Det hände inte mycket i början men så fick Karl-Åke en fisk och hoppet steg lite men det falnade snabbt igen med inaktiviteten på spöna. En liten huggsexa blev det när Pelle passerade då hände det lite mer för fler men annars var det trögt och de var mycket försiktiga när de var framme och nafsade.

 

Läs mer: KM-1 2015-03-22 Bottenmete